Mattias in Aix-en-Provence

Eerste dagen

Mijn eerste 2 dagen in Aix waren leuk.

Gisteren zijn we goed aangekomen, na 5 uur op de TGV. We werden opgewacht door een zekere Dominique. Toen we uit het sation stapten was er heel wat wind en rara ja mistral! Brr!! Dominique voerde ons me de auto van het station naar de school. Onder weg hadden we al een aangenaam gesprek in het Frans. Het avontuur was nu echt begonnen.

Voor dat we ons kot te zien kregen, gingen we eerst naar l'IUT (onze school). Het zag er een heel oud gebouw uit en dat was het ook, het was een gebouw van de jaren 60. We hadden er een korte rondleiding en een gesprek met Mevrouw Mariet, de verantwoordelijke van onze richting die we gaan volgen. Daarna gingen we naar ons kot... een gigantisch gebouw. Na het invullen van heel wat papierwerk kregen we de sleutel... Kamer 265.

Mijn kot is wel klein maar gezellig en praktisch ingericht. Na het uitpakken van mijn valiezen zijn we opzoek gegaan naar iets om te eten. Het was al een avontuur opzich om in het centrum van Aix te geraken. Na het een paar keer te hebben gevraagd hebben we het toch gevonden. We hadden pizza in ons gedachten maar het werden noedels met Thais bier (daarvoor kom je naar Frankrijk hé). Daarna hebben we nog een korte wandeling gemaakt en gepasseerd langs een pizza-bar voor een pizza uit de hand. Na een lange dag was een bed welkom en het bed is net groot genoeg... Wat wil een jongen nog meer?

Vandaag hebben we Aix overdag bezocht. Na een stevige wandeling en een zoektocht naar een bakker konden we naar het centrum van Aix gaan om een supermarkt te zoeken. Omdat we enkel petit-casino's vonden zijn we maar naar de office de tourisme gestapt en hebben we daar ook ineens wat informatie gevraagd over busregelingen, de stad zelf, treinregelingen,...

We hebben heel de dag rondgelopen in de stad. Van de Cours Mirabeau tot la rotonde tot het theater. Het theater gebouw was heel heel mooi. In Aix was ik al wel eens in de zomer geweest maar toch zag ik nog wel vele nieuwe dingen. Eigenlijk is Aix een zeer gezellige shopping stad :D Je hebt alles wat je nodig hebt maar niet in het groot. Onze toeristische dag eindigde met een thee. Ja een thee, het is hier nogal koud daarmee ;).

Ik heb ook enkele foto's getrokken zo kan je ook eens zien hoe Aix eruit ziet.

Morgen begint de zoektocht naar een firgo, een microgolf en kookgerei.

Slaapwel en tot de volgende.

mamsie

knol, ik heb een reactie gestuurd op je eerste bericht. Dus je moet het daar gaan zoeken.

Meter

Wat een mooi
reisverslag.Ik heb ervan genoten. Je kan wel goed opstellen. Het is goed dat het je ginder zo bevalt.